banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Programa amb motiu de l'orgull LGTBIQ al Museu Reina Sofia

Programa amb motiu de l\'orgull LGTBIQ al Museu Reina Sofia
bonart madrid - 26/06/19

Amb motiu de l'Orgull LGTBIQ+ 2019 i sota el lema Parlem per la nostra diferència, el Museu Reina Sofia ha preparat una àmplia programació d'activitats gratuïtes que inclouen teatre, cinema i performances i altres accions com la posada en marxa de grups de reflexió i trobades de diversa índole. A més, podran visitar-se tres exposicions relacionades amb la temàtica LGTBIQ +: les dels artistes David Wojnarowicz i Henrik Olesen i l'anomenada Resistències lúdic-polítiques en el Madrid dels 90. En aquest context, el pati de l'edifici Nouvel ha estat l'espai triat per mostrar la banderola de gran format (3,4x9m) Queer Futures. Saló de Bellesa, obra de la Col·lecció del Museu realitzada pel peruà Giuseppe Campuzano -filósofo, drag queen i creador del Museu Travesti del Perú- i per Miguel A. López, qui van participar en 2014 en el projecte Utopian Premi-Frares in the Darkroom convidats per Ines Doujak i Oliver Ressler. Totes aquestes accions comparteixen el denominador comú de pronunciar-se a partir de la diferència i de denunciar la violència dels processos de normalització i homogeneïtzació.

Les activitats començaran l'1 de juliol amb la presentació, per part del director escènic Luis Luque, d'El petó a l'ombra. Veus situades per un passat inconclús, una peça de teatre testimonial en què un grup de persones del col·lectiu LGTBIQ + que van viure durant el règim franquista abordaran les seves experiències vitals.

El 3 de juiol a la Sala de Voltes de l'edifici Sabatini, tindrà lloc la trobada El reflex insuportable. Percepció i memòria en l'obra de Diego Figari, que servirà per aproximar-se al treball d'aquest artista peruà en la obra estan presents problemàtiques i reflexions sobre la identitat.

El 6 de juliol a les 19:00 h, en el marc de l'exposició dedicada a David Wojnarowicz, es projectarà a l'Auditori Sabatini Autoretrat en 23 etapes: un capítol en la vida de David Wojnarowicz 1989-1991 (2018), una pel·lícula de la directora Marion Scemama en la qual es recullen les observacions i opinions de l'artista en diferents moments de la seva vida.

Els dies 3, 4 i 5 de juliol també es podrà assistir a les visites guiades de l'exposició David Wojnarowicz. La història em treu la son, en què sota el nom Sense títol (l'erotisme ho fonia tot) l'artista Diego del Pozo Barriuso realitzarà una espècie de passeig performatiu en el qual els participants col·laboraran en algunes accions, com la lectura de textos i declaracions de Wojnarowicz.

També es podran veure les exposicions d'Henrik Olesen, un artista danès que aborda temes com el sistema binari de classificació del món o la invisibilitat que pateix la comunitat gai i la seva silenciament dins de la història de l'art, o Resistències lúdic-polítiques al Madrid de els 90, en què es fa referència a les reivindicacions de gènere ia la formació dels primers grups queer espanyols.

Al marge d'aquestes accions específiques, el Museu posarà en marxa d'octubre a desembre la iniciativa Genus Radix, un grup d'estudi que parteix d'un qüestionament del règim de la diferència sexual i de les nocions identitàries. I amb motiu del Dia Internacional de la Memòria Trans, el 21 de novembre el Museu presentarà l'Arxiu de la Memòria Trans i l'1 de desembre es sumarà a les accions del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

DP_Bonart-180x180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1