5 Setembre 2016
Notícies Montserrat

Música espiritual contemporània a l’Institut Sean Scully

bonart

L’Institut Art i Espiritualitat Sean Scully de Santa Cecília de Montserrat i l’Escolania han realitzat una primera col·laboració que ha donat com a fruit el CD Música espiritual contemporània, produït per Discos Abadia de Montserrat. Aquest disc està compost per quatre peces de música religiosa contemporània amarades de transcendència, que ajuden a la meditació, i que pertanyen al repertori de l’Escolania. Es tracta del Pare Nostre (Vater Unser), d’Arvo Pärt, un compositor d’Estònia famós per haver conjuminat la música més moderna i minimalista amb temes religiosos de litúrgia bizantina i romana; la segona obra és Eli, Eli, de l’hongarès György DeákBardos, que forma part de la seva Parasceve Suite; la tercera és Pie Jesu, d’Andrew LloydWebber, que s’integra en un Rèquiem que va compondre el 1985 en memòria del seu pare; i, finalment, l’Ave Maria, de Bernat Vivancos, que reactualitza la popular Ave Maria de Schubert. La direcció ha anat a càrrec de Llorenç Castelló, actual director de l’Escolania, i de Bernat Vivancos, que en va ser director entre 2007 i 2014. També hi ha col·laborat la Capella de Música de Montserrat.

La presentació del disc tindrà lloc el dia 9 de setembre, a les 17 h, a l’església de Santa Cecília de Montserrat. Hi intervindran el P. Sergi d’Assís Gelpí, prefecte de l’Escolania; juntament amb Llorenç Castelló i Bernat Vivancos. L’entrada serà lliure.

Etiquetes: ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies