13 Març 2019
Notícies Santa Cristina d'Aro

Manel Romero parla dels brunyols de Quaresma a la Sala d’exposicions “la Caixa”

anna carreras i aubets

El 16 de març de 2019, Manel Romero, professor de l’escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, oferirà una vetllada culinària per mitjà dels brunyols de Quaresma. La conferència-col·loqui i degustació “La màgia dels brunyols de Quaresma” tindrà lloc e a les 8 del vespre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro, a l’Av. Ridaura, 1. Com la majoria de postres, els brunyols van entrar a la península Ibèrica a través de l’Islam. Aquestes menges, que en un primer moment, eren pròpies de la gent amb pocs recursos, avui les trobem a totes les pastisseries. Tot i que són típiques per Quaresma i Setmana Santa, hi ha qui en consumeix durant tot l’any. I és que de brunyols dolços n’hi ha de molts tipus: des dels brunyols de l’Empordà als brunyols de vent, als quals es poden farcir amb crema i/o arrebossar amb mel, amb almívar de flor de taronger, amb sucre llustre, amb cacau en pols,… però també podem parlar de brunyols salats com els de bacallà, d’espinacs, de gambes, de lluç,..  Manel Romero explicarà l’origen del s brunyols i els diferents tipus que podem trobar a les taules dels restaurants però també de les cases particulars. L’acte es clourà amb una demostració pràctica i un tast per part del públic assistent.

Etiquetes: · ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies