canal-mnactec-1280-150

Exposicions

La fotografia científica de Luis Monje

La fotografia científica de Luis Monje
bonart san joan de lòria - 18/11/19

L’exposició temporal Fotografia científica que acull el Museu del Tabac de Sant Joan de Lòria, mostra tècniques fotogràfiques com són el supermacro, la fotografia amb llum polaritzada, la fotomacrografia, la fotografia ultraviolada, la termografia, la fotografia de luminescències, la fotografia d’alta velocitat, la fotografia forense, la fotografia infraroja, la fotografia de Kirlian i Schlieren, la fotografia mèdica, la fotografia òptica, la fotomicroscòpia electrònica, la fotografia de natura i botànica i l’astrofotografia.

Les imatges són de Luis Monje, director del Gabinet de Fotografia Científica de la UAH. Aprofitant les eines universitàries, fa 35 anys va començar l’estudi de totes les branques existents de la imatge científica, la pràctica i la divulgació, convertint-se així en un dels pocs experts mundials que les domina totes. Va ser pioner a Espanya de la fotografia infraroja i ultraviolada digital, així com del súper macro d’apilament. Amb l’equip d’especialistes que va anar aglutinant al seu voltant, el 2014 va organitzar el I Posgrado Internacional en Imagen Científica que va tenir un gran èxit i es va convertir en la primera titulació mundial universitària en fotografia científica.

Les seves habilitats divulgatives i la capacitat per mostrar la ciència l’han portat a impartir cursos i conferències en desenes d’universitats, instituts i centres d’investigació, a col·laborar setmanalment com a periodista científic en diversos diaris i revistes i, eventualment, a la ràdio i la televisió. També és autor o coautor de 17 llibres i de centenars d’articles, il·lustracions i portades internacionals de revistes científiques, i ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, nacionals i internacionals.

Se’l considera el fotògraf científic més eminent de tot el món hispà de l’últim quart de segle, tant pels coneixements, com pels dots mediàtics i per haver aconseguit que la fotografia assoleixi una categoria universitària i un prestigi impensable fins fa uns anys.

La fotografia científica és una eina fonamental per al progrés de la ciència, la indústria i l’educació. La ciència, en gairebé totes les seves branques, avança a base de realitzar observacions visuals. La fotografia científica té una funció doble: per una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions i, per una altra banda, ha de ser capaç de registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a simple vista.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88