1 Desembre 2017
Exposicions Banyoles

Joan Crous: Sopars fossilitzats a la Fundació Lluís Coromina-Espai Eat Art

bonart

El dia 9 de desembre la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art de Banyoles inaugura Cenae 18, un projecte artístic pluridisciplinar, amb vídeos, fotos i escultures d’objectes gastronòmics fossilitzats en vidre per l’artista banyolí Joan Crous, en què destaca la taula d’un banquet. Al mateix temps, commemorem els 10 anys de l’acció artística Cenae 8, en la qual el menjador de l’antic Celler de Can Roca va ser el marc d’un sopar inspirat en les menges preferides de Josep Pla, en un encontre entre les dues vessants del Rocacorba: la família dels Roca, de la Vall del Llémena, i els Crous, de la zona lacustre de Banyoles. En aquella ocasió, els Roca cuinaven i explicaven els plats. I en Joan Crous va colgar tot aquell sopar de sorra, per desenterrar-lo immortal. El menjar sencer, ampolles, vasos, copes i plats, culleres i forquilles. Tot. Perquè, un cop desenterrat, quan s’exposés, tothom tingués la sensació d’haver visitat una cosa que va ser viva. Un instant tridimensional. Com els cossos sepultats pel Vesuvi a Herculà i Pompeia.

En aquesta ocasió, es duran a terme dos sopars tancats, un a càrrec del Celler de Can Roca i l’altre del Restaurant Ca L’Arpa, que seran fossilitzats a les instal·lacions de Joan Crous a Bolonya, i seran instal·lats en una exposició dinàmica, perquè les peces centrals s’aniran incorporant a mesura que l’artista les tingui realitzades. Tot el procés serà documentat en una publicació, per Salvador Garcia-Arbós.

Joan Crous va néixer a Banyoles el 1962. Viu i treballa a Bolonya des de fa més de quinze anys. És llicenciat en Història de l’Art i Doctorat en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i per la Università di Bologna. S’ha format en diferents estudis d’art a l’Escola Massana, Roumont, Milan, Estrasburg, Praga, Mont-real i Venècia. El seu treball d’artista es concentra i troba inspiració en el món de l’arqueologia. Interessat per la gastronomia antiga, va dedicar la seva tesi doctoral a la gastronomia medieval cavalleresca. El Projecte Cenae ja ha passat per ciutats com Barcelona, ​​Florència, Bolonya, Milà Venècia, París, Estrasburg, Nancy, Mont-real, Corning i Nova York.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 9 de desembre a les 20 h.

Etiquetes: · · · ·

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Política de privacitat   Política de cookies