4 desembre 2019
Exposicions La Galera

Atuells per a la cuina i el foc al Centre d’Interpretació de la Terrissa

anna carreras i aubets

Del 28 de novembre de 2019 al 26 de gener de 2020, el Museu Terracota (baixos de l’Ajuntament de la Galera) acollirà una exposició d’atuells per a la cuina i el foc, utilitzats, tradicionalment, per a contenir aliments, cuinar-hi o menjar. 

Aquesta exposició serà possible gràcies, una vegada més, a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el Museu de Ceràmica que ens cedirà les peces. Col·laboració que vam encetar l’any 2014, quan commemoràvem els 10 anys del nostre centre i vam organitzar una exposició dedicada als cànters decorats amb pigments naturals, en aquell moment ja vam comptar amb fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla per fer-la possible.

Després d’aquella iniciativa vam pensar que fora bo, i si li semblava bé a l’Ajuntament i Museu de Ceràmica de l’Ametlla, que van dir que sí de seguida,  un cop a l’any, al nostre centre, i, a l’espai on acollim habitualment les exposicions de caràcter temporal de diferents disciplines artístiques: pintura, escultura, fotografia, ceràmica artística, etc. dedicar una exposició a la terrissa tradicional, comptant amb el fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar que és extens i hi estan representades totes les tipologies de terrissa (ús domèstic, agrícola, aigua, decoració, etc.) de les Terres de l’Ebre, Catalunya, l’Estat espanyol i fins tot, algunes de Portugal i el Marroc. 

L’any 2015 vam oferir l’exposició “Cànters per a l’aigua”, amb peces procedents d’aquest fons, l’any 2016 “Atuells per a l’oli”, utilitzats tradicionalment, per a contenir, guardar i servir oli, el 2017 oferíem l’exposició: “Atuells per al vi” un seguit d’atuells de terrissa, de diferent procedència, utilitzats tradicionalment per a mesurar el vi, transvasar, contenir, recollir o servir-lo i aquest 2019 hem considerat oportú realitzar l’exposició: “Atuells per a la cuina i el foc”, ja que tradicionalment i fins l’aparició de nous materials, la gent menjava amb plats de terrissa, cuinava amb cassoles de terrissa i fins i tot utilitzava fogons de terrissa per escalfar el menjar o cuinar.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció edició en paper

50 € i l'edició digital gratuïta
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE

Subscripció edició digital

Rep la revista digital des de 25 €
4 números a l'any

SUBSCRIU-TE
agenda
d’exposicions
catalunya, catalunya nord,
illes balears, país valencià,
andorra i aragó
bonart revista bonart actualitat bonart gestora bonart agenda
a dalt

c_Riera d'Oix, 12_17003 Girona_ 034 972 21 84 38 / 677 51 82 96

Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies