banner-oro-1280x150

Exposicions

Gavà: Menjar i beure en època romana al Museu

bonart - 07/12/11
El Museu de Gavà acull del 13 de desembre del 2011 al 26 de febrer del 2012 l’exposició Alimentum, que ens proposa un viatge en el temps per conèixer els aliments i la gastronomia de l’antiga Roma a través dels sentits. Aquesta singular mostra ens apropa al coneixement de l’antiga Roma a partir d’un nou punt de vista: les experiències i sensacions quotidianes que proporciona l’alimentació. La recerca sobre els sabors ens permet entendre tècniques artesanes, cultura material, economia i comerç, productes, usos i costums, i, en definitiva, una història pròxima a tots nosaltres que es pot conèixer i gaudir mitjançant els sentits. L’exposició, estructurada en dotze temes, constitueix un viatge al coneixement dels diversos aspectes relacionats amb el menjar romà. La mostra s’inicia parlant del coneixement que tenim sobre l’alimentació en l’època romana a partir de la literatura i l’arqueologia. Es passa tot seguit a veure quins eren els cereals i la carn i el peix que es consumien en aquella època. La mostra també explica de quina manera es cuinaven els aliments i el paper d’espècies i condiments. Finalment, ens parla de com es menjava, les formes a la taula i els rituals. Completen la informació una vitrina oberta amb contenidors que ofereixen alguns dels aromes culinaris propis d’aquella cultura i una jardinera amb condiments vegetals vius. Com a complement, i primícia, es presentarà dins del Museu una instal·lació que mostrarà com podria haver estat un triclinium romà en alguna de les vil·les romanes que s’han trobat a Gavà. També es mostraran materials arqueològics procedents de jaciments de Gavà i el seu entorn.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90